Venirea unui animal de companie in familie

Venirea unui animal de companie  in familie, indiferent de specie, este bine sa urmeze unei decizii bine calculate, deoarece este egala cu luarea unui angajament de lunga durata, si nu pe baza unei reactii de impuls.

paris

      Sunteti pregatiti cu adevarat ?
      Trebuie tinut cont atat de disponibilitatea sufleteasca cat si de lucruri mult mai pragmatice, dar care nu pot fi neglijate :
- cat timp din zi puteti sa-i acordati ;
- de ce spatiu dispuneti ;
- cat de energic sunteti ;
- ati tinut cont de ceilalti membri ai familiei (varsta copiilor din familie, posibile alergii etc) ;
- ce suma din bugetul lunar poate fi alocata pentru intretinerea lui (hrana adecvata, deparazitari externe, pensiunea in concedii, dresajul, vizita la veterinar etc.) 
     Numai dupa ce ati gasit raspuns favorabil la aceste intrebari de baza puteti merge mai departe in punerea in aplicare a planului. 
     Va sfatuiesc cu toata convingerea sa apelati la crescatori autorizati. Multe exemplare provenite din surse necertificate prezinta probleme grave de sanatate, pot proveni din importuri ilegale fiind purtatoarele unor boli aflate in incubatie sau pot fi grav tarate genetic. 
     Si toate acestea pentru a va asigura ca urmatorii ani petrecut alaturi de noul membru al familiei vor deveni o placere si nu un chin, uneori cu repercusiuni grave.
     Cheia unei relatii reusite este comunicarea si respectul reciproc. Da, este valabil chiar si interspecii!
     Iata cateva ponturi utile:
    1.  Incepeti prin stabilirea si respectarea unui program zilnic fix. Animalele adora rutina zilnica. Acest lucru le da siguranta, confort.
    2.  Se spune ca, in functie de specie desigur, animalele noastre de companie ne inteleg uneori in proportie de aproape 90%!
     Dar noi oare in ce masura intelegem limbajul lor?
     Deci nu-i ignorati, raspundeti-le "cererilor" anticipandu-le nevoile.
    3.  Inteligenta unui animal poate fi dezvoltata enorm pe baza crearii cat mai multor reflexe conditionate. Recompensati-i  cat mai prompt de fiecare data cand fac un lucru dorit si incercati sa preveniti greselile. 
 
 
Dr. Calin Nicola-Manuela
medic veterinar
mobil 0735 778 919
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.